Mies personal trainerin avulla kuntoon

Kevään 2015 korvilla pistin merkille puntarin lukua sekä peilikuvaani katsellessa, että on tainnut tulla kerrytettyä turhaa ylimääräistä massaa kuluneen vuoden aikana. Säännöllinen treenaaminen ja fiksu ruokavalio olivat kuluneen vuoden aikana jääneet huomattavasti vähemmälle kuin mitä aikaisemmin. Kesä kolkutteli ovella ja rantakunnosta ei ollut tietoakaan, joten päätin ottaa härkää sarvista kiinni ja otin yhteyttä Jenniin. Olin jo aikaisemminkin (vuonna 2013) käyttänyt Kuntokompassin Personal Training Studion palveluita ja tuolloin Jenni toimi minun Personal Trainerina. Tuohon aikaan kuntoni oli suhteellisen kova ja rasvaprosenttikin oli jossain vaiheessa todella alhainen (3,8%). Itselläni liikuntataustaa oli jo ennestään mm. 5 vuotta potkunyrkkeilyä sekä salitreenaamista.

Ensimmäisellä tapaamisella otettiin heti Inbody- kehonkoostumusmittaukset ja katsottiin missä lukemissa mennään. Edellinen mittaus Kuntokompassilla oli tehty maaliskuussa 2014 eli reilusti yli vuosi takaperin. Tulos oli juuri sitä mitä olin arvellutkin. Reilussa vuodessa kroppaan oli kertynyt puhdasta rasvaa kokonaiset 6,4kg. Tästä halusin nyt päästä eroon. Jennin kanssa sovittiin heti, ettei kannata lähteä hakemaan minkäänlaista pikadieettiä vaan otetaan suoraan vähintään 6kk mittainen rasvanpoltto projekti tulille, jotta vuoden aikana huonoiksi todetut tavat saataisiin samalla järkevällä ja pitkäjänteisellä tavalla iskostettua pois arkikäyttäytymisestä. Eväät oli seuraavat: Ruokavalio kuntoon ja säännöllinen treenaaminen jälleen osaksi arkea.

Ensimmäisen kuukauden aikana painoni nousi jopa 3kg. Tämä tuntui minusta huolestuttavalta, koska tein kaiken niin kuin Jenni ohjeisti. Söin fiksusti ja treenasin, kuten oli sovittu. Jenni kuitenkin muistutti minua, että puntarin lukema ei ole se ainoa mittari mitä kannattaa orjallisesti tuijottaa. Tässä hän olikin aivan oikeassa. Yllätyksekseni nimittäin ensimmäisen kuukauden jälkeisessä mittauksessa Inbody kertoikin tilanteeni olevan menossa juuri oikeaan suuntaan. Yhdessä kuukaudessa rasvaa oli palanut karvaa vaille kilon verran ja vastaavasti lihasmassaa oli tullut 1,2kg lisää. Tämä tulos oli erittäin tervetullut. Treenaamisen motivaatio ampaisi kertaheitolla kovaan nousuun, koska kyseiset lukemat yhdessä kuukaudessa oli mielestäni tilanteeseeni nähden todella hyvät. Lihasmassa oli kasvanut samaan aikaan, kun rasvamassaa oli palanut pois. Tästä oli hyvä jatkaa.

Pitkin kesää ja syksyä otimme uusia Inbody- mittauksia sekä kehon ympärysmittauksia. Samalla noin kuukauden välein uusimme treeniohjelmaa, jotta kroppa ei pääsisi niin kutsuttuun mukavuustilaan. Nyt noin 6kk määrätietoisen ja tavoitteellisen treenaamisen ansiosta tulokset puhuvat puolestaan. Paino on pudonnut reilut 4 kg. Rasvaa on palanut: 5kg. Lihasmassaa on tullut lisää 0,4kg (polvileikkauksen jälkeisestä kuormituskiellosta huolimatta). Minulla tosiaan loppusyksystä leikattiin polvi vanhan vamman vuoksi ja tämä esti täysipainoisen jalkatreenin useamman kuukauden ajaksi. Kokonaistuloksiin ja projektiin tämä ei kuitenkaan vaikuttanut millään lailla heikentävästi, sillä rasvanpalamisen seurauksena vyötärön ympärysmitta on kaventunut kokonaiset 8 cm. Tällä hetkellä yleisolotila on kohentunut huomattavasti. Kunto on kasvanut huikeasti. Sekä tulokset näkyvät ennen kaikkea kropan ulkomuodossa. Peilistä näkyy tällä hetkellä silmiinpistävästi erinäköinen ja -kuntoinen kaveri kuin vielä keväällä.

Voin tässä vaiheessa vain todeta, että kyllä kannatti ottaa oma Personal Trainer avuksi. Tulokset ovat vain ja ainoastaan hyviä. Tästä iso kiitos Jennille.

ps. Treenaaminen ja fiksut ruokailutavat jatkuvat edelleen. Tämä on elämäntapa mikä jokaisen olisi hyvä omaksua. Tällä ei ole muuta kuin positiivisia puolia.

– Jouni (Mies 34v)

Leave a Comment